Sain ystävältäni keväällä tämän ohjeen ja se on kyllä ihan yksi kestosuosikki. Ei mikään äkkimakea vaan mukavan kirpakka mutta kuintenkin makea.

1250152624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja

200 g Digestiveä

75 g voita

Täyte

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 dl piimää

2 dl kuohukermaa

3 rkl sitruunan mehua

6 liivatelehteä

 

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja levitä massa tasaisesti sen päälle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. viideksi minuutiksi. Sekoita sokerit ja piimä. Vaahdota kerma ja lisää piimämassa siihen. Kiehauta sitruunan mehu esim. mikrossa (mulla n. 30 sek.) ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita jäähtynyt liivateseos tasaisena nauhana vatkaimella massaan. Kaada valmis seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytimään 4-5 tunniksi tai yön yli.

Tähän kakkuun levitin yhden purkin mangososetta ja laitoin kermavaahtotupsut koristeeksi mutta näyttävämpi tulee kun tekee kiilteellä.